Prati nas

Vijesti

ZG rekord

93 nova slučaja korone u Zagrebu, Šostar kaže: ‘Situacija je sve osim alarmantna’

37 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, kod 18 novooboljelih osoba moguće je izlaganje prilikom izlazaka na godišnji odmor (Makarska, Zadar, Vis, Novalja, Bol, Pula), kod 12 osoba epidemiološka obrada je u tijeku, 12 osoba su import iz BiH.

Objavljeno

|

Zvonimir Šostar (foto: Zagreb.hr)

U protekla 24 sata u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 358 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježena su 93 nova slučaja.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” komentirao je nikad veći broj zaraženih u metropoli: “Rekordan broj. Ali, ako raščlanite sve skupa, brojka pozitivnih je ispod 10 posto. Dio testiranje radi Zarazna i dio radi HZJZ. Ukupan broj testiranja je bio gotovo 1.000. Jučer smo rješavali se one zaostatke od prošlog tjedna. 42 pozitivna su od ranijih dana, od jučer je 51 u Zagrebu pozitivan, ali morali smo kumulativno to prikazati. Situacija je sve osim alarmantna.”

Poručio je ljudima da nose maske i izbjegavaju fizičke kontakte. Rekao je i kako u Zagrebu nema žarišta te da se nije razmišljalo o proglašenju ograničavajućih mjera za Zagreb.

Tko su novozaraženi?

U ovom trenutku za 208 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 14 je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 37 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, kod 18 novooboljelih osoba moguće je izlaganje prilikom izlazaka na godišnji odmor (Makarska, Zadar, Vis, Novalja, Bol, Pula), kod 12 osoba epidemiološka obrada je u tijeku, 12 osoba su import iz BiH.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 629 aktivnih slučajeva i 1.534 su aktivne samoizolacije, stoji u službenom priopćenju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.