Prati nas

Vijesti

Europski fondovi

Europski socijalni fond: Medijima zajednice dodijeljeno 15 milijuna kuna

Natječaj za ova sredstva otvoren je 15. travnja 2109. godine, a zatvoren je 17. svibnja 2019. godine. Odluka o financiranju donesena je 31. srpnja 2020. godine.

Objavljeno

|

foto: Teemu Paananen/Unsplash/MV

Ministarstvo kulture i medija, kao Posredničko tijelo razine 1 u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., donijelo je Odluku o financiranju projekata u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.

Između 13 odabranih projekata jest i projekt “Novo Vrijeme – Povećanje kvalitete medijskog izvještavanja o osobama treće životne dobi s ciljem povećanja vidljivosti društvene skupine u zajednici”. Riječ je o projektu Udruge Hoću stranicu koja je nakladnik portala MojeVrijeme.hr. Vrijednost projekta je 922.325,80 kuna. Natječaj za ova sredstva otvoren je 15. travnja 2019. godine, a zatvoren je 17. svibnja 2019. godine. Odluka o financiranju donesena je 31. srpnja 2020. godine.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje u okviru Poziva iznosi 15.000.000,00 kuna, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo kulture i medija iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Popis odabranih projekata potražite u Odluci o financiranju koja je objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.