Prati nas

Vijesti

Očekivano

Službeno je objavljena odluka o usklađivanju mirovina, u rujnu stižu i zaostaci

Također je donesena i Odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža od 1. srpnja 2020.

Objavljeno

|

Kolika će mi biti mirovina?
foto: Sandro Bura

Upravno vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje donijelo je odluke o usklađivanju mirovina od 1. srpnja 2020, objavio je HZMO.

Odluka o aktualnoj vrijednosti mirovine od 1. srpnja 2020. donesena je prema stopi usklađivanja koja iznosi 1,41%. Nova aktualna vrijednost mirovine za jedan osobni bod, radi određivanja mirovine i usklađivanja mirovina i ostalih prava iz mirovinskog osiguranja iznosi 69,42 kn, stoji u priopćenju.

Mirovine povećane prema novoj aktualnoj vrijednosti, isplaćuju se u rujnu (mirovina za kolovoz) kad će se isplatiti i razlika za srpanj.

Također je donesena i Odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža od 1. srpnja 2020., kojom najniža mirovina za svaku godinu mirovinskog staža od 1. srpnja iznosi 69,42 kn te Odluka o osnovici za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja i o usklađivanju novčanih naknada zbog tjelesnog oštećenja od 1. srpnja 2020. kojom osnovica za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja, nastalog zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, od 1. srpnja iznosi 1.590,01 kn.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.