Prati nas

Vijesti

Kriza

Ministar Marić: ‘Mirovine nećemo dirati, a sve ostalo…’

S jedne strane imamo pad prihoda, kako zbog pada gospodarske aktivnosti tako i zbog mjera, odgode i otpisa poreznih davanja, ali uvećane potrebe na rashodnoj strani proračuna, kaže ministar.

Objavljeno

|

Zdravko Marić (screenshot: Al Jazeera)

Ministar financija Zdravko Marić otkrio je gdje Vlada planira rezove kako bi se “pokrpao” proračun, to jest, koje kategorije neće dirati. “Mirovine se sigurno neće dirati, sve ostale stvari su podložne i našim promišljanjima”, kazao je u programu Nove TV.

Rekao je kako su u Vladi u potpunosti svjesni situacije sa krizom, ali je istaknuo kako su u protekle četiri godine dokazali da će u najkraćem mogućem roku ponovno vratiti javne financije u ravnotežu.

U državnoj blagajni, zbog koronakrize, nedostaje 17 milijardi kuna. “To je rezultat na polovici godine koji se odnosi i na razdoblje prije korone i nakon. Pokušati ćemo sagledati koliko nas ta korona košta. S jedne strane imamo pad prihoda, kako zbog pada gospodarske aktivnosti tako i zbog mjera, odgode i otpisa poreznih davanja, ali uvećane potrebe na rashodnoj strani proračuna. Samo šest milijardi kuna smo isplatili potpora za očuvanje radnih mjesta. Kad se tome dodaju neke druge mjere, gotovo 12 milijardi kuna, kad to sve zbrojimo dođemo na 21 milijardu kuna u ovom trenutku”, kazao je ministar Marić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.