Prati nas

Vijesti

Europski fondovi

Portal MojeVrijeme.hr potpisao je ugovor o financiranju iz Europskog socijalnog fonda

Natječaj je raspisalo Ministarstvo kulture, a provela ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja je za financiranje odabrala 13 projekata.

Objavljeno

|

foto: Teemu Paananen/Unsplash/MV

Nakladnik portala MojeVrijeme.hr, Udruga Hoću stranicu, potpisala je u četvrtak 20. kolovoza ugovor o financiranju projekta “Novo vrijeme – povećanje kvalitete izvještavanja o osobama treće životne dobi s ciljem povećanja vidljivosti društvene skupine u zajednici”.

Riječ je o projektu koji će financirati Europski socijalni fond i RH u omjeru 85:15. Osim stvaranja kvalitetnog sadržaja, projekt će omogućiti i edukaciju novinara kroz niz radionica o problemima i specifičnostima treće životne dobi te načinima izdizanja vidljivosti ove ranjive skupine u društvu.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji je dodijeljen u okviru poziva “Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I” iznosi 15.000.000,00 kuna. Natječaj je raspisalo Ministarstvo kulture, a provela ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja je za financiranje odabrala 13 projekata.

Popis odabranih projekata potražite u Odluci o financiranju koja je objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.