Prati nas

Vijesti

Europski fondovi

Portal MojeVrijeme.hr potpisao je ugovor o financiranju iz Europskog socijalnog fonda

Natječaj je raspisalo Ministarstvo kulture, a provela ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja je za financiranje odabrala 13 projekata.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Teemu Paananen/Unsplash/MV

Nakladnik portala MojeVrijeme.hr, Udruga Hoću stranicu, potpisala je u četvrtak 20. kolovoza ugovor o financiranju projekta “Novo vrijeme – povećanje kvalitete izvještavanja o osobama treće životne dobi s ciljem povećanja vidljivosti društvene skupine u zajednici”. Potpis na ugovor vrijedan 922.000 kuna u Ministarstvu kulture stavila je predsjednica Udruge i glavna urednica portala Silvija Novak.

Riječ je o projektu koji će financirati Europski socijalni fond i RH u omjeru 85:15. Osim stvaranja kvalitetnog sadržaja, projekt će omogućiti i edukaciju novinara kroz niz radionica o problemima i specifičnostima treće životne dobi te načinima izdizanja vidljivosti ove ranjive skupine u društvu.


Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji je dodijeljen u okviru poziva “Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I” iznosi 15.000.000,00 kuna. Natječaj je raspisalo Ministarstvo kulture, a provela ga je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koja je za financiranje odabrala 13 projekata.

Popis odabranih projekata potražite u Odluci o financiranju koja je objavljena na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i medija.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP