Prati nas

Show

Nesretan pad

Regica je zbog ozljede završila u domu, no nada se povratku kući

Omiljena glumica Smiljka Bencet aže, najviše ju je razveselilo popuštanje mjera i dopuštanje posjeta u domovima.

Objavljeno

|

Gruntovčani (screenshot: HTV)

Glumica Smiljka Bencet (86), najpoznatija po ulozi Regice u Gruntovčanima, stjecajem nesretnih okolnosti smještena je u jedan zagrebački privatni dom za stare i nemoćne. No kaže sretna je, jer ima veliki vrt i puno zelenila, pa je i u doba karantene ipak mogla izaći iz sobe te prošetati uz pomoć hodalice, od koje se ne odvaja.

Kako je ispričala za 24 sata dana nakon potresa (23. ožujka) pala je u kuhinji i slomila kuk: “Ne znam ni kad je i kako došla Hitna, kako su me iznijeli iz stana, jer je vrlo malen, i sigurna sam da me nisu mogli staviti na nosila. Jedino u kolicima ili preko ramena ili u vreći.”

“Znam samo da su me odvezli u bolnicu Sveti Duh i operirali. Zahvalna sam što su mi brzo pronašli smještaj, ali oporavak ide sporo. Da nije bilo pandemije, ja bih otišla mjesec dana na rehabilitaciju u neke toplice i mnogi mi kažu da bih danas već hodala bez problema i vratila se kući. Ovako sam morala sama pronaći fizioterapeuta i sad mi dolazi tri puta tjedno, pa se uz njegovu pomoć ipak vidi napredak. Čovjek je stvarno stručan i ima puno strpljenja i volje da mi pomogne, pa smo se već dogovorili da, kad jednog dana dođem kući, nastavimo suradnju”, govori glumica.

Kaže, najviše ju je razveselilo popuštanje mjera i dopuštanje posjeta u domovima. “Sjeli bismo u vrt na klupe i družili se pola sata, koliko je bilo dopušteno i razgovarali preko brnjica, kako zovem te maske koje moramo nositi”, kazala je za 24 sata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.