Prati nas

Vijesti

Ugrožavaju druge

Ispektori: ‘Neozbiljni umirovljenici u javnom prijevozu veći su problem od noćnih klubova’

Autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu, kaže Lukić .

Objavljeno

|

foto: Marco Testi/Unsplash

S dolaskom jeseni i sve većim brojem težih slučajeva infekcije koronavirusom, vidljivija je i potreba za inspektorima koji će na terenu nadzirati pridržavaju li se građani protuepidemijskih mjera.

Kako je za Novu TV objasnio Mate Lukić, voditelj postrojbe civilne zaštite Zadra, najviše problema imaju s nepridržavanjem epidemioloških mjera, kršenjem radnog vremena i masovnim okupljanjima, a od početka nastave Civilna zaštita ima i dodatnih problema.

“Od početka škole imamo problema s javnim prijevozom. Smatram da to nije samo problem Zadra, nego i ostalih gradova. Autobusne i tramvajske linije su pretrpane. Od petka je naših 20 pripadnika civilne zaštite konstantno na terenu”, kaže Lukić .

“Autobusi su puni umirovljenika i tinejdžera. Dosta su neozbiljni i sve shvaćaju kao zezanciju pa ugrožavaju sve ostale korisnike javnog prijevoza”, kaže Lukić koji smatra da je javni prijevoz trenutno puno veći problem od noćnih klubova.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.