Prati nas

Show

Stenoza

Kolinda se javila s Rebra: Teško sam stajala, gubila ravnotežu, nisam se mogla potpisati…

Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život, piše predsjednica.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Facebook)

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer operirana na zagrebačkom Rebru. Tim povodom, putem Facebooka, obratila se zabrinutim građanima.

“Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice s mijelopatijom i radikulopatijom. Riječ je o cervikalnoj diskekromiji prednjim pristupom uz fuziju i instrumentaciju”, opisala je svoje zdravstveno stanje.

“Ponajprije, hvala cijelom medicinskom timu na čelu s prof. dr. sc. Miroslavom Vukićem i osoblju Neurokirurgije KBC Rebro na njihovoj skrbi. Hvala i Specijalnoj bolnici Sv. Katarina i Radiochirurgiji Zagreb, svim drugim medicinskim ustanovama i pojedincima koji već godinama brinu o stanju moje kralježnice i ozljedama ruke i ramena”, navodi bivša predsjednica pa nastavlja: “Hvala obitelji, prijateljima i svim dragim ljudima koji su mi ovih dana pomagali napraviti pripreme za oporavak kod kuće. Hvala svima vama koji mi šaljete dobre želje i molitve.”

“Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život. I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se i općenito pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti žlicu ustima”, napisala je nekadašnja šefica države.

“Sad slijedi duži oporavak u kojem se oslanjam na potporu obitelji, prijatelja i svih dobrih ljudi. Svima želim svako dobro, zdravlja i snage, posebno svim djelatnicima u hrvatskom zdravstvu koji daju sve od sebe kako bi nas zaštitili i liječili, napose u ova neobična vremena”, zaključak je objave na službenoj stranici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.