Prati nas

Mozaik

Važna poruka

Papa Franjo je upozorio na ‘zlo užasnije od koronavirusa’

Štoviše, usporedio ga je s đavlom koji ide naokolo i sije laž o drugima kako bi udaljio braću i sestre, kako ne bi bili u zajedništvu.

Objavljeno

|

Kako je papa Franjo slavio rođendan?
foto: Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba/Pixabay

“Tračanje i blebetanje je zlo užasnije od panedemije koronavirusa!” Izjavio je to poglavar Katoličke crkve tijekom nedjeljne molitve Angelusa sa svog prozora na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

“Kada vidimo da brat ili sestra pogriješe ili padnu, prvo što činimo je da o tome pričamo drugima. Ogovaramo”, rekao je Franjo. Papa, naime, smatra da bi katolici druge trebali upozoriti da su učinili grešku, nasamo i diskretno.


Objasnio je da ogovaranje narušava zajedništvo Crkve. Štoviše, usporedio ga je s đavlom koji ide naokolo i sije laž o drugima kako bi udaljio braću i sestre, kako ne bi bili u zajedništvu. “Molim vas, braćo, nemojmo ogovarati! Ogovaranje je najveći virus, gori od pandemije koronavirusa!”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP