Prati nas

Mozaik

Važna poruka

Papa Franjo je upozorio na ‘zlo užasnije od koronavirusa’

Štoviše, usporedio ga je s đavlom koji ide naokolo i sije laž o drugima kako bi udaljio braću i sestre, kako ne bi bili u zajedništvu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba/Pixabay

“Tračanje i blebetanje je zlo užasnije od panedemije koronavirusa!” Izjavio je to poglavar Katoličke crkve tijekom nedjeljne molitve Angelusa sa svog prozora na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

“Kada vidimo da brat ili sestra pogriješe ili padnu, prvo što činimo je da o tome pričamo drugima. Ogovaramo”, rekao je Franjo. Papa, naime, smatra da bi katolici druge trebali upozoriti da su učinili grešku, nasamo i diskretno.


Objasnio je da ogovaranje narušava zajedništvo Crkve. Štoviše, usporedio ga je s đavlom koji ide naokolo i sije laž o drugima kako bi udaljio braću i sestre, kako ne bi bili u zajedništvu. “Molim vas, braćo, nemojmo ogovarati! Ogovaranje je najveći virus, gori od pandemije koronavirusa!”

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP