Prati nas

Vijesti

Objavljen uzrok

U požaru staračkog doma poginule su dvije dementne starice, policajci su na leđima iznosili štićenike

U domu se nalazilo dvadesetak osoba koje su policajci i vatrogasci evakuirali s gornjih katova objekta.

Objavljeno

|

Obiteljski dom Providenca (screenshot: Google Maps)

Objavljeni su detalji jučerašnjeg požara u staračkom domu na području Dugog Rata. Požar se dogodio u Obiteljskom domu za starije Providenca pri čemu su dvije osobe poginule, a treća je teško ozlijeđena. Prema priopćenju splitskog Općinskog državnog odvjetništva, uzrok požara je otvoreni plamen ili žar.

Vlasnica doma Anita Vrca za Slobodnu Dalmaciju kazala je kako su preminule dvije štićenice. “Radi se o dvije štićenice starije dobi koje su bile dementne. Bile su smještene u sobi na gornjem katu”, kazala je Vrca.

“Zajedno sa svim djelatnicima doma, kao i vatrogascima, interventnom i krim-policijom, noć sam provela ovdje u domu u Dugom Ratu. Sinoć je ovdje bilo i jako nevrijeme, tako da je očevid bio gotovo nemoguć. Čekamo da se on nastavi tijekom dana i tada ćemo doznati puno više”, kazala je jutros. Vlasnica tvrdi da njezin dom posjeduje sve uredne dozvole za rad i da nema nikakve veze s prijašnja dva koja su poslovala na istoj lokaciji.

Munjevita evakuacija

U domu se nalazilo dvadesetak osoba koje su policajci i vatrogasci evakuirali s gornjih katova objekta. Na intervenciji gašenja sudjelovao je DVD “Dalmacija” Dugi Rat sa četiri vozila i 16 vatrogasaca te DVD Omiš s tri vozila i 15 vatrogasaca, priopćili su jutros Hrvatske vatrogasne zajednice.

“Bili bismo mi i prije tamo da nismo tek u trećem pokušaju dobili točnu lokaciju. U prvom pozivu, što je stigao preko 112, u panici je rečeno tek da gori dom. Kako je veći i poznatiji na drugoj strani prema Podstrani, mislili smo da je taj”, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Pavao Tomić, zapovjednik DVD-a u Dugom Ratu.

“Kada smo došli, tamo je već bila policija. Dva mlada policajca iz postaje u Omišu. Oni su odmah, onako u kratkim rukavima, bez ikakve vatrogasne opreme, krenuli spašavati štićenike s drugog kata. Mislim da se prezivaju Nuić i Jurčević. Nosili su ih na leđima. Svaka im čast!” rekao je Tomić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.