Prati nas

Show

Skidaj kile

Goran Milić (74) otkrio je kako je izgubio čak 20 kilograma, a sve zbog Amerike

Napravio je, kaže, nadljudski napor kako bi mogao otputovati u Sjedinjene Države, ali na kraju – uzaludno.

Objavljeno

|

Je li Goran Milić Jugoslaven?
Goran Milić (screenshot: Al Jazeera/Youtube)

Tri je mjeseca Goran Milić patio držeći dijetu. Odrekao se, kaže, svega ukusnog i slasnog, sve u nadi da će mu liječnici reći da po kilaži više ne spada u rizičnu skupinu, te da će moći otputovati u Ameriku i na licu mjesta snimiti novu televizijsku poslasticu, serijal “What’s up America”, javlja Jutarnji list.

“Odgodili smo putovanje za rujan, jer se nije moglo putovati, a onda su mi liječnici rekli da spadam u rizičnu skupinu. Napravio sam nadljudski napor preko ljeta, smršavio 20 kilograma, spustio šećer na prosjek od 7,5, ali to nije bilo dovoljno da mi doktorica Gordana odobri put. U njenoj ordinaciji sve vrijednosti su skočile, tlak, šećer, a još mi je napomenula da me nitko ne bi želio osigurati za takav put”, izgovorio je Milić.

“Onda su producentice Kombinat produkcije Sandra Basso i Vesna Banović predložile, a ja se s oduševljenjem složio, da cijeli projekt vodimo iz Zagreba, a da u Americi snimateljska i novinarska ekipa sve pokrije po našim uputama. Razgovore bismo vodili preko Zooma, ali bi dvije kamere snimale sugovornike u Americi, a dvije-tri mene u jednom predivnom zagrebačkom prostoru. Dakle, nikakva folirancija, razgovor je uživo, a slika je odlična, nije Skype. Jako mi je drago da je HTV, koji kao veliki sustav ponekad ne može brzo reagirati, ovaj put bio besprijekorno kooperativan”, ističe novinar koji je sada na čelu projekta dviju ekipa koje rade simultano na dva kontinenta.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.