Prati nas

Vijesti

Izvanredno stanje: Umirovljeni liječnici pozvani da se vrate u bolnice i ambulante

Broj hospitaliziranih pacijenata ubrzano raste.
Istovremeno, 166 liječnika zaposlenih u zdravstvenom sustavu pozitivno je na SARS-CoV-2, a više od 500 ih je u samoizolaciji.

Objavljeno

|

Vili Beroš (screenshot: Youtube)

Zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz bolest COVID-19, ministar zdravstva Vili Beroš zamolio je Hrvatsku liječničku komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije, sukladno svojim specijalizacijama

“Upućujemo poziv umirovljenim liječnicima i liječnicama, članovima HLK-a, ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu te se uključiti u radni proces u zdravstvenim ustanovama, da nam se jave na elektroničku adresu hlk@hlk.hr ili na broj telefona 01/4500 830 (svakog radnog dana od 8 do 20 sati)”, stoji u pozivu Hrvatske liječničke komore.


“Naime, u petak, 23. listopada ukupan broj građana s potvrđenom zarazom virusom SARS-CoV-2 bio je 8394, od čega je 716 pacijenata bilo na bolničkom liječenju. Broj hospitaliziranih pacijenata ubrzano raste. Istovremeno, 166 liječnika zaposlenih u zdravstvenom sustavu pozitivno je na SARS-CoV-2, a više od 500 ih je u samoizolaciji, te ne mogu sudjelovati u liječenju pacijenata”, objasnila je Komora.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP