Prati nas

Vijesti

Nesebično

Mobilizacija: 23 umirovljena liječnika žele se uključiti u borbu protiv korone, a bit će ih i više

Poziv je izazvao i negodovanje dijela javnosti, pa čak i medicinskih profesionalaca, budući da su starije osobe najranjivija skupina kada se radi o bolesti COVID-19.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Foto: Sandro Bura

Nakon što je Hrvatska liječnička komora (HLK) uputila poziv umirovljenim liječnicima da “svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima stave ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu” u prvim danu javilo ih se čak 23, doznao je N1.

Iz Komore dodaju da očekuju puno veće brojke početkom radnog tjedna. Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš je zamolio Komoru da Ministarstvu zdravstva dostavi podatke o liječnicima u mirovini koji su se voljni ponovno profesionalno angažirati. Zainteresirani liječnici mogu se javiti u HLK.


Poziv je izazvao i negodovanje dijela javnosti, pa čak i medicinskih profesionalaca, budući da su starije osobe najranjivija skupina kada se radi o bolesti COVID-19.

.

Vijesti

Premijer Plenković je, za svaki slučaj, odredio svojeg zamjenika

Plenković je podsjetimo od subote u samoizolaciji, a nakon što je potvrđeno da mu je supruga pozitivna na novi koronavirus. U ponedjeljak je i samom premijeru potvrđena infekcija koronavirusom.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U slučaju da ne bude mogao obavljati premijerske dužnosti, premijera Andreja Plenkovića mijenjati će ministar branitelja koji tako postaje prvi potpredsjednik Vlade RH.

“Predsjednik Vlade odredio je potpredsjednika Tomu Medveda da ga mijenja u slučaju spriječenosti, no zasad za time nema potrebe. Vlada najnormalnije funkcionira, a predsjednik Vlade osjeća se dobro i obavlja sve aktivnosti i obveze od kuće”, poručio je glasnogovornik Vlade.


Plenković je podsjetimo od subote u samoizolaciji, a nakon što je potvrđeno da mu je supruga pozitivna na novi koronavirus. U ponedjeljak je i samom premijeru potvrđena infekcija koronavirusom. Sjednicu vlade vodio je preko video veze.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP