Prati nas

Vijesti

Pinocchio

Trump (74) je najveći pokretač lažnih vijesti o koronavirusu, a sada je i sam pozitivan

Najveća navala na ‘čudotvorne lijekove’ bila je nakon Trumpove konferencije za novinare 24. travnja, kada je govorio o ubrizgavanju dezinficijensa u krv kao lijeku za korona virus. Slično se dogodilo kada je promovirao nedokazano liječenje hidroksiklorokinom.

Objavljeno

|

foto: Monde

Američki predsjednik i prva dama, Donald i Melanija Trump, pozitivni su na koronavirus. Vijest je na Twitteru objavio sam Trump navodeći da će kroz bolest “proći zajedno” te da ulaze u samoizolaciju.

Trumpov liječnik potvrdio je da se par osjeća dobro te da će izolaciju provesti u Bijeloj kući. “Očekujem da će predsjednik nastaviti s redovnim aktivnostima”, naveo je. Zarazila ih je, najvjerojatnije, savjetnica Hope Hicks koja s Trumpom putuje u sklopu predizborne kampanje. Na fotografijama koje objavljuju mediji jasno je vidljivo da se Trump i njegovi suradnici nisu pridržavali protuepidemijskih mjera.

Ovome dodajmo da su znanstvenici Sveučilišta Cornell analizirali 38 milijuna članaka objavljenih na engleskom jeziku u tradicionalnim medijima širom svijeta od 1. siječnja do 26. svibnja ove godine te su zaključili da je upravo američki predsjednik najsnažniji motor dezinformacija o koronavirusu.

Dezinformacije su svrstane u 11 kategorija, od teorija zavjere i napada na najuglednijeg američkog epidemiologa Anthonyja Faucija, do ideje da je virus kinesko biološko oružje. Daleko najpopularnija tema je ona koju su autori istraživanja nazvali “čudesnim lijekovima”, a pojavila se u 295.351 članku – više nego svih ostalih deset zajedno.


Naime, najveća “navala” na “čudotvorne lijekove” bila je nakon Trumpove konferencije za novinare 24. travnja, kada je govorio o ubrizgavanju dezinficijensa u krv kao lijeku za korona virus. Slično se dogodilo kada je promovirao nedokazano liječenje hidroksiklorokinom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.