Prati nas

Vijesti

COVID u metropoli

677 novih slučajeva u Zagrebu, zaraze na radnom mjestu, misama, sportskim aktivnostima…

Trenutno je u Gradu Zagrebu 3.578 aktivnih slučajeva.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite u Zagrebu je u protekla 24 sata detektirano 677 novih slučajeva koronavirusa.

Epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” uspješno su kontaktirali 895 osoba. Od navedenog, 653 osobe od prethodnih dana, a 242 osobe od 3. studenog. Mjera samoizolacije izrečena je 748 osoba.

Od 895 obrađenih pozitivnih osoba: 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 389 osoba je kontakt COVID pozitivnih osoba, tri su osobe doputovale iz Srbije, BiH i Slovenije. 41 osoba je štićenik/djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 83 osobe obrada je još u tijeku.

Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod tri osobe tijekom sportskih aktivnosti. Kod devet osoba moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.578 aktivnih slučajeva.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.