Prati nas

Vijesti

Bivša predsjednica

Grabar-Kitarović: ‘Ja i obitelj ćemo se cijepiti. To je rješenje, a ne dio problema’

Normalan život potreban je svima i to što je moguće prije, ocijenila je bivša predsjednica, o čemu ju je, kako je rekla, poučilo i vlastito iskustvo poslije operativnog zahvata.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Članica Međunarodnog olimpijskog odbora i bivša predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je na solidarnost u borbi protiv bolesti COVID-19.

“Vjerujem da nije lako onima koji donose mjere jer treba balansirati između zdravlja i ekonomije. Jasno je da nije stvar samo u mjerama, nego prije svega u odgovornosti pojedinaca i građana, jer nikakve mjere neće biti uspješne ako ih se građani ne drže.”


Pozvala je i na solidarnost prema onim koji su najugroženiji koronavirusom i kojima, kako je rekla, taj virus sigurno može naštetiti: “Treba se pridržavati mjera i ponašati se odgovorno i na taj način zaštititi sebe i druge.”

Upitana vjeruje li Nacionalnom stožeru civilne zaštite, odgovorila je da vjeruje i da treba slušati stručnjake.

Poručila je da će se cijepiti čim se to bude moglo, kao i njezina obitelj: “Cijepim se od 1993. godine kad sam zadnji puta imala gripu. Iako sam tada imala 25 godina, prilično teško sam je podnijela. Cjepivo je rješenje, a ne dio problema.”

Normalan život potreban je svima i to što je moguće prije, ocijenila je bivša predsjednica, o čemu ju je, kako je rekla, poučilo i vlastito iskustvo poslije operativnog zahvata, nakon kojega je, unatoč zdravoj prehrani, “dobila nekoliko kilograma i porasli su joj lipidi”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP