Prati nas

Show

Domoljublje

Josipa Lisac objavila je službeni spot za Lijepu našu. Senzacionalan je!

‘Tako angažiranu mržnju već dugo nisam doživjela. Zar je to moguće? Zar ne živimo u slobodnoj zemlji? A sloboda stvaranja?’

Objavljeno

|

Pjevačica Josipa Lisac, miljenica javnosti, slavi 74. rođendan na Valentinovo. Ističe svoju mladolikost i osvježeni modni stil. Njezine objave na društvenim mrežama izazivaju veliku pozornost. Aktivna je na Instagramu i TikToku te uživa u virtualnim koncertima. Njezinu vizionarsku crtu potvrđuje i predosjećaj dolaska virtualnog svijeta. Iako koristi društvene mreže za promociju, ne pridaje im veliku pažnju za osobne aktivnosti.
Josipa Lisac (screnshot: HRT)

Proslavljena hrvatska pjevačica Josipa Lisac objavila je video za svoju, rekli bi neki kontroverznu, izvedbu državne himne. Lisac je, naime, izazvala žestoku reakciju dijela javnosti nakon što je himnu otpjevala na inauguraciji predsjednika Zorana Milanovića u veljači, pri čemu ju je pratio pijanist Zvjezdan Ružić.

Prostački i agresivni komentari pa čak i kaznene prijave zbog navodnog izrugivanja s državnim simbolima iznenadile su pjevačicu koja je sve do nedavno odbijala komentirati nastalu hajku.

“Čemu iščuđavanje, izrugivanje, priča da sam nešto povrijedila, zapravo me to strašno zapanjilo. Izvela sam himnu izvan uobičajenog formata jer nema smisla ponavljati što smo već čuli. U razgovoru, kad smo to radili, pripremali, niti jednu sekundu mi u glavi nije bila misao da će to izazvati tako snažan napad. Još uvijek nisam naučila, iako sam to doživjela puno puta kroz svoj stvaralački vijek, nisam se pomirila s nekim reakcijama”, komentirala je Lisac nedavno za Večernji list.

“Nikad nisam izazivala, bila sam iskrena, željela sam najbolje, drukčije. Uvijek sam mislila, ‘ako si ti napravio tako, nema smisla da i ja radim isto’. Uvijek se zapravo boriš sa samim sobom. I to je kod kreativnih ljudi najvažnije, reći ‘mogu i bolje, drukčije’. To je pozitivno, jer tako se i gradi, tako se i mijenja. Iznenadila sam se da sam vidjela takvo lice, nepotrebno i neprimjereno. Tko smo, kakvi smo, i to me strašno začudilo. Tako angažiranu mržnju već dugo nisam doživjela. Zar je to moguće? Zar ne živimo u slobodnoj zemlji? A sloboda stvaranja? Pa nisam nikoga povrijedila. Ili ona priča, ‘zamalo svečano’, pa tko može reći da ovo nije bilo svečano?” zaključila je.

Redatelj spota je Marko Zeljković. Kadrove su snimili Tino Mrvelj, Ivica Vranjić, Ivan Jajčević, Igor Ivanović, Marko Zeljković, Dario Lepoglavec, Donald Jedvaj, Marko Petrović, Stjepan Dolenc, Hrvoje Ramađa.

Josipa Lisac – Lijepa naša (službeni spot)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.