Prati nas

Vijesti

Očekivano

Plenković: Situacija je ozbiljna, stižu nove mjere

Mjere su očito usporile širenje epidemije, no ne koliko smo htjeli. Trebamo napraviti dodatne napore da se smanji pritisak na zdravstveni sustav.

Objavljeno

|

Koliko su stvarno porasle mirovine u mandatu Andreja Plenkovića?
screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

Na redovnoj sjednici Vlade premijer Andrej Plenković najavio je novi paket protuepidemijskih mjera.

“Još jednom apeliramo da je situacija vrlo ozbiljna. U zadnja tri tjedna u listopadu imali smo udvostručenje broja novozaraženih, a zahvaljujući mjerama rast se usporio, ali zabrinjava što su brojke i dalje visoke”, rekao je Plenković.

“Mjere su očito usporile širenje epidemije, no ne koliko smo htjeli. Trebamo napraviti dodatne napore da se smanji pritisak na zdravstveni sustav. Zbog toga, razgovarali smo kako bi Stožer izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati život i rad, da se smanji intenzitet širenja epidemije. Važno je da se svi pridržavaju mjera”, objasnio je i dodao: “Držimo sitancu, nosimo maske, smanjimo druženja.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.