Prati nas

Show

Preminuo je Mladen Kušec, omiljeni autor za djecu i mlade

Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989–94, nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. Autor je i tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Mladen Kušec (screenshot: TEDx Talks/Youtube)

Preminuo je Mladen Kušec, hrvatski pjesnik, pripovjedač, publicist i novinar, piše HRT.

Mladen Kušec rođen je u Zagrebu 24. veljače 1938. godine. U rodnom je gradu polazio osnovnu školu, gimnaziju i studij na Filozofskom fakultetu. Na Radio Zagrebu počeo raditi 1963.


Kao novinar i urednik istaknuo se rado gledanim i slušanim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade (Tonkica Palonkica, frrr…, Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana i dr.). Njegove radijske i TV emisije za djecu postale su standard za taj žanr.

Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989–94, nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. Autor je i tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade (Dobar dan, Volim te, Plavi kaputić, Lili i Vili, Slijedi me).

Tonkica Palonkica, frrr…

Tijekom karijere dobio je više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979 (za knjigu Donatela, nastalu prema radioemisiji Bijela vrana), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993 (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983, nagrade RZ-a 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991.

.

Show

Bivša predsjednica postala je glumica u seriji Nove TV; snimanje je već odradila

Jedan od likova u seriji jest djevojčica koja silno želi postati političarka. Uzor joj je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čiji golem poster ima na zidu u svojoj sobi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović postala je glumica, barem na jedan dan. Kako Jutarnji list ekskluzivno doznaje, pozvana je da gostuje u seriji “Dar Mar”, popularnoj humorističnoj drami koja se prikazuje na Novoj TV.

Kolinda je dobila cameo ulogu, a snimanje je već, kako Jutarnji doznaje, i uspješno odradila. Na setu se navodno odlično snašla i dobro zabavila, a epizoda s njom trebala bi biti prikazana poslije Nove godine, u siječnju.


Iako je ovu informaciju bivša predsjednica kratko potvrdila, zbog ugovora s Novom TV više toga još ne smije otkriti, a slično su objasnili i u toj televizijskoj kući. “Sjajno sam se zabavila na setu, zato sam i pristala na ulogu”, šturo je, ali ljubazno odgovorila Grabar-Kitarović.

Jedan od likova u seriji jest djevojčica koja silno želi postati političarka. Uzor joj je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čiji golem poster ima na zidu u svojoj sobi pa je za pretpostaviti da je Grabar-Kitarović možda glumila u sceni susreta djevojčice sa svojim idolom.

Za one koji žele znati više…

Cameo je kratko pojavljivanje poznatih osoba u primijenjenim umjetnostima, kao što su predstave, filmovi, videoigre i televizija. U takvim ulogama često se pojavljuju filmski redatelji, političari, športaši, glazbenici i druge slavne osobe. Redatelji poznati po cameo ulogama su Alfred Hitchcock (u svojim filmovima odigrao je čak 42 takve uloge), Peter Jackson i Martin Scorsese.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP