Prati nas

Show

Preminuo je Mladen Kušec, omiljeni autor za djecu i mlade

Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989–94, nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. Autor je i tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade.

Objavljeno

|

Mladen Kušec (screenshot: TEDx Talks/Youtube)

Preminuo je Mladen Kušec, hrvatski pjesnik, pripovjedač, publicist i novinar, piše HRT.

Mladen Kušec rođen je u Zagrebu 24. veljače 1938. godine. U rodnom je gradu polazio osnovnu školu, gimnaziju i studij na Filozofskom fakultetu. Na Radio Zagrebu počeo raditi 1963.

Kao novinar i urednik istaknuo se rado gledanim i slušanim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade (Tonkica Palonkica, frrr…, Patuljci pojma nemaju, Hihotići, Bijela vrana i dr.). Njegove radijske i TV emisije za djecu postale su standard za taj žanr.

Bio je urednik Obrazovnog i dječjeg programa HR-a 1989–94, nakon toga godinu i pol urednik Radio Sljemena. Autor je i tridesetak knjiga pjesama, proze i drama za djecu i mlade (Dobar dan, Volim te, Plavi kaputić, Lili i Vili, Slijedi me).

Tonkica Palonkica, frrr…

Tijekom karijere dobio je više nagrada, među ostalim nagrade HND-a Zlatno pero 1979 (za knjigu Donatela, nastalu prema radioemisiji Bijela vrana), nagrade Mato Lovrak za najbolji roman za mladež 1993 (za roman Mama, tata i ja), nagrada na Tjednu radija u Ohridu 1977. i 1983, nagrade RZ-a 1983. te nagrade HRT-a Ivan Šibl za životno djelo 1991.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.