Prati nas

Vijesti

Novi signal

Prevario Stonjanku (73) kojoj je trebalo podesiti televizor; ostala je bez televizora i 3.000 kuna

Ovom prilikom još jednom policija je skrenula pozornost svim građanima, a posebno onim starije životne dobi, da s posebnom pozornošću primaju nepoznate osobe u svoj dom.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Mariia Chalaya/Unsplash)

Nakon što je Policijska postaja Ston zaprimila prijavu 73-godišnjakinje o krađi TV uređaja, provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je počinitelj navedenog kaznenog djela 50-godišnji muškarac s područja Virovitičko-podravske županije, javio je Večernji list.

Prošlog tjedna oštećena je sjedila ispred svoje kuće kada je do nje došla ženska osoba koju je iz viđenja poznavala od ranije i koju je zamolila da joj namjesti TV uređaj koji je, uslijed promjene signala, prestao raditi.

Sljedećeg dana spomenuta ženska osoba došla je u pratnji nepoznatog muškaraca koji nije namjestio televizor već ga je zamijenio novim i to starijim, te je za navedenu uslugu tražio novčani iznos od tri tisuće kuna kojeg mu je ona i dala.

Nakon navedenog, nepoznati muškarac je napustio kuću i njezin TV uređaj uzeo sa sobom. Policija je kriminalističkim istraživanjem vrlo brzo utvrdila idenitet počinitelja, te protiv spomenutog 50-godišnjaka, podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevare nadležnom državnom odvjetništvu.

Ovom prilikom još jednom policija je skrenula pozornost svim građanima, a posebno onim starije životne dobi, da s posebnom pozornošću primaju nepoznate osobe u svoj dom. Također mole mlađe sugrađane da upozore starije članove svojih obitelji na pojavne oblike prijevara i načine na koje se mogu zaštiti kako ne bi postali žrtve ovih kaznenih djela.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.