Prati nas

Vijesti

Koronavirus

Varaždinska bolnica počela je puniti šatore

Prema svim informacijama kojima raspolažem, sustav funkcionira, kaže Marin Bosilj iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Objavljeno

|

Opća bolnica Varaždin (screenshot: Google street)

Varaždinska bolnica je popunjena i počelo je smještanje pacijenata s koronavirusom u šatore postavljene ispred bolnice. Večeras su smještena prva tri pacijenta, javlja HRT.

“Nažalost brojke nam ne idu u prilog. Zadnjih dana se ne snižavaju. Konstantne su. Duboko vjerujemo da će u naredno vrijeme doći do pada tih brojaka. No bolnički će sustav i u tom slučaju još jedno vrijeme biti pod ogromnim pritiskom jer znamo da unatrag 7 do 15 dana uvijek pacijenti dolaze nakon što im je dijagnosticiran COVID”, istaknuo je Marin Bosilj iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

“Želim apelirati apsolutno na sve. U ovom trenutku nam je bitno jedinstvo. Bitno nam je da budemo zajedno. Od zdravstvenog sustava, od gospodarstvenika, od građana sve do političara. Da svi budemo u istoj misiji da spriječimo prodor ove epidemije da nam se ne bi desilo da zbog jedne šake novaca na kraju gubimo vreće novaca, da gubimo vreće života i da se nećemo godinama oporavljati od gospodarske krize koju će nam prouzročiti ova epidemija”, istaknuo je Bosilj.

“Prema svim informacijama kojima raspolažem, sustav funkcionira. Uz ogromne napore ravnatelja i njegovih suradnika i svih djelatnika. Za sada uspijevaju izvršiti sve one zadatke koji se pred njima. Isto tako i moja ustanova, zasad uspijevamo. Ja vjerujem da ćemo uspjeti dočekati pad brojki. I da će doći bolje vrijeme”, naglasio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.