Prati nas

Vijesti

Božićna poruka

Plenković: ‘U mislima smo s onima koji su izgubili najmilije, cijepit ću se’

‘Većina nas je cijepljena kao djeca i imuni smo na pošasti koje su ranije generacije skupo koštale.’

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: HTV)

“U mislima smo s onim obiteljima koji su izgubili svoje najmilije. S nadom da ćemo u tjednima i mjesecima koji dolaze, uz cjepivo koje dolazi preksutra uspjeti premostiti probleme.”

Izjavio je to nakon božićne mise u zagrebačkoj katedrali premijer Andrej Plenković. Svim građanima zaželio je sretan Božić u ovim posebnim okolnostima.

“Biti danas u katedrali je prije svega – simbolička poruka i želja da obnovimo grad i katedralu. Vjernici su diljem Hrvatske došli u mise po epidemiološkim preporukama”, dodao je Plenković.

Rekao je da Vlada i Stožer baziraju borbu protiv bolesti COVID-19 na mjerama i odgovornosti građana. Samo kombinacijom ta dva načela, kaže premjer, možemo suzbiti virus.

Upitan hoće li se cijepiti, premijer je odgovorio da su prve doze namijenjene onima kojima je to najpotrebnije – najstarijima te zdravstvenome osoblju i onima koji rade u domovima. On će se, kaže, cijepiti kad dođe na red.

“Mi smo, što se tiče dileme, obvezno ili dobrovoljno cijepljenje, tu dilemu razriješili – bit će dobrovoljno. Sada je na svima nama, prije svega tu očekujem potporu i znanstvene zajednice, da pojasnimo našim građanima korist cjepiva. Većina nas je cijepljena kao djeca i imuni smo na pošasti koje su ranije generacije skupo koštale. Iz te komotne pozicije, gdje uopće nismo navikli na ovakvu vrstu bolesti, mislim da moramo vrlo racionalno pristupiti ovoj situaciji”, zaključio je Plenković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.