Prati nas

Vijesti

Jezivo

Splićanin dva mjeseca živio pored mrtvog oca, stanari se žalili na nesnosan smrad

Pravi problem je što su i pokojnik i sin pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, pa se nameće pitanje kako je moguće da ih nitko, s obzirom na čitavu obiteljsku situaciju, u ova dva mjeseca nije na bilo koji način kontaktirao.

Objavljeno

|

foto: Gerd Altmann/Pixabay

Gotovo dva mjeseca ležalo je mrtvo tijelo 94-godišnjaka u jednom splitskom stanu, a da ga nitko nije ukopao, javlja Slobodna Dalmacija.

Starac, koji je inače vlasnik stana u zgradi u Spinutu, preminuo je još 16. listopada ove godine i pošto se radilo o prirodnoj smrti, djelatnici Hitne pomoći koji su izišli na očevid, ostavili su tijelo na ukop obitelji.


No problem je što djelatnici Hitne nisu znali da starac živi sa 55-godišnjim psihički bolesnim sinom koji je ova dva mjeseca živio pored mrtvog oca kojeg, ne samo da nije ukopao, nego ga nije niti pomaknuo sa mjesta gdje je umro.

Policiju su danas zvali stanari zgrade, govoreći da se iz stana širi nesnosan smrad te da ni oca ni sina već duže vrijeme nisu vidjeli. Tijelo mrtvog čovjeka je danas izneseno iz stana u gotovo raspadnutom stanju.

Pravi problem je što su i pokojnik i sin pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, pa se nameće pitanje kako je moguće da ih nitko, s obzirom na čitavu obiteljsku situaciju, u ova dva mjeseca nije na bilo koji način kontaktirao, nazvao ili obišao te kakva je uopće briga za potrebite i bolesne kad je riječ o spomenutoj ustanovi.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP