Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Stravična fotografija zavezane gole žene; vlasnica doma tvrdi da joj smještaju bivše radnice

Vlasnica doma Dijana Pavičić sve navode negira. Tvrdi kako je, iz njoj neznanih razloga, protiv nje, supruga, pa i samog doma pokrenuta hajka koju su skrojile – bivše djelatnice.

Objavljeno

|

foto: Facebook

Fotografija iz obiteljskog doma koja je u ponedjeljak objavljena na Facebooku je jeziva – starija žena, gola, na podu sobe, doslovno visi iz kreveta. Vezana. Plahta umazana nečim što sliči na krv, oko nje umrljani ubrusi.

Snimila ju je jedna od bivših djelatnica obiteljskog doma u Mošćenici, pokraj Petrinje, piše Dnevnik.hr. “Prijavila sam vlasnike i dom, i zbog fizičkog napada na mene jer su mi htjeli uzeti mobitel”, kaže autorica fotografije i dodaje kako je tamo radila i po 20 sati. Iskusna je njegovateljica koja je radila u i inozemstvu, ali u ovom je domu, kaže, svjedočila scenama koje nikada u poslu nije doživjela.

“Vezanje ljudi… ja to nisam mogla. To je radio gospodin, suprug vlasnice. Vezao je mornarske čvorove, ali ta je žena imala toliku volju za životom da se svake noći pokušavala osloboditi. Tamo nema reda, rasporeda, korisnici nemaju nikakve aktivnosti, samo sjede”, kaže.

Dnevnik.hr piše da su razgovarali s još nekoliko bivših djelatnica, koje za dom također nemaju ništa dobroga reći. Uglas tvrde – dom je pun nepravilnosti, šefica i njezin suprug vrijeđaju i prijete, ne brinu se za korisnike, rade stvari za koje nemaju ovlasti. Navele su kako su uvjeti za korisnike doma loši, loš je i odnos prema zaposlenicima, šefovi su dolazili u dom iako su bili pozitivni na koronu, navode kako su davali dvostruke doze tableta za spavanje, korisnicima uskraćivali kontakte s obitelji…

Vlasnica doma Dijana Pavičić sve navode negira. Tvrdi kako je, iz njoj neznanih razloga, protiv nje, supruga, pa i samog doma pokrenuta hajka koju su skrojile – bivše djelatnice.

“Djelatnica koja je došla na razgovor, a koja je kasnije objavila spornu fotografiju, nekoliko se dana činila sasvim u redu. Bila sam s njom u smjeni da joj pokažem dom i upoznam je s korisnicima. Ja sam odradila nekoliko jutarnjih smjena jer ima više posla dok se ona ne uhoda. Nakon što je odradila jednu noćnu smjenu i otišla spavati, ujutro se probudila i digla hajku na mene i supruga te rekla da više tu neće raditi. Nije nam jasno zašto jer je u knjizi evidencija u kojoj sve bilježimo o korisnicima sve bilo uobičajeno, nismo imali pojma o čemu govori i zašto se tako ponaša”, govori Pavičić za Dnevnik.hr.

Optužbe bivših djelatnica odlučno odbacuje i tvrdi da se njih nekoliko udružilo protiv nje i supruga s ciljem da im se djelatnost zatvori. “Ja sam zbog te fotografije kontaktirala i s policijom. Pa tko bi normalan golu ženu fotografirao i objavio na društvenoj mreži?” pita se vlasnica doma koji trenutačno ima 11 korisnika. 

Ne poriče da je bila pozitivna na koronavirus, ali tvrdi da u dom nije dolazila. Testirala se, kaže, upravo zbog sigurnosti svih. U dom nije dolazila punih 20 dana pa je uskakao njezin suprug. Cijeli prilog potražite ovdje.

Inspektori u domu

Telegram pak javlja da je u dom stigla inspekcija te da da policija provodi istragu vezanu uz objavu fotografije korisnice doma na internetu. Glasnogovornik Dario Kačmarčik kazao je da su prijavu zaprimili jučer te da istražuju elemente prekršajnog i kaznenog djela.

Vlasnica doma Dijana Pavičić nakon inspekcijskog nadzora za Telegram je rekla: “Bili su kod nas od 9 do 14 sati, pregledali su sve prostorije i knjige, razgovarali s korisnicima dok su nas tražili da izađemo. I sve je prošlo u najboljem redu, nikakvih zamjerki nisu našli.”

Kaže i kako su joj se javili ljudi koji poznaju njegovateljicu koja ih je optužila. Ranije je, ističe, radila u Njemačkoj. “Oni mi daju podršku. Napisali su mi da je to isto radila i ondje, da je slikala ljude u domovima. Sad je fotografirala jednu našu štićenicu da joj kao dokaže da nema izmeta na stražnjici i da je čista. Pa zamislite to, tko to radi”, govori Pavičić te nakon istrage policije najavljuje tužbe protiv bivših djelatnica za klevetu i štetu koje su joj, kaže, nanijele.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.