Prati nas

Show

odlazak legende

U 94. godini života preminuo Pero Kvrgić

Procjenjuje se da je u karijeri imao preko 190 uloga, a glumio je čak i u poznim godinama.

Objavljeno

|

tajna skladnog braka
Glumci Lela Margitić i Pero Kvrgić (foto: PR, Planet Art)

Ova nesterna godina odnijela je još jednog velikana hrvatskog glumišta.

U 94. godini života u Zagrebu je preminuo proslavljeni hrvatski glumac Pero Kvrgić, javlja Jutarnji.hr. Legendarni kazališni, filmski i televizijski glumac posljednje godine života proveo je u Domu za starije osobe u Lašćinskoj.

Rođen je u Moravicama u Gorskom kotaru, 4. ožujka 1927. godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri glumio je u svim većim hrvatskim kazalištima, a često smo ga mogli vidjeti u filmovima i TV serijama. Procjenjuje se da je u karijeri imao preko 190 uloga, a glumio je čak i u poznim godinama tako je sa ‘Stilskim vježbama’ na kazališnoj pozornici proslavio 90. rođendan.

U karijeri je dobio brojne nagrade među kojima je i nagradu Vladimir Nazor za životno djelo.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.