Prati nas

Vijesti

Novo žarište

U daruvarskom domu zaraženi su skoro svi štićenici i zaposlenici

Naložen je žuran i izvanredan nadzor Doma za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković vezan uz provođenje epidemioloških mjera u toj ustanovi.

Objavljeno

|

Screenshot: Google maps

Nakon sjevera Hrvatske, koronavirus se proširio i na istok. Naime, kako piše Dnevnik.hr, u daruvarskom Domu za starije i nemoćne 53 korisnika i zaposlenika zaraženi su koronavirusom.

Zbog toga je nakon hitne sjednice Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije u četvrtak od Ministarstva zdravstva zatražena pomoć osam medicinskih sestara.

Također, naložen je žuran i izvanredan nadzor Doma za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković vezan uz provođenje epidemioloških mjera u toj ustanovi u kojoj je zaražena velika većina korisnika i sve osoblje koje se o njima brine.

Srećom, iz Bjelovarsko-bilogorske županije priopćili su i kako trenutačno nema potrebe za hospitalizaciju korisnika i zaposlenika tog doma, no bude li to potrebno, bit će premješteni na liječenje u bjelovarsku Opću bolnicu.

Županijski Stožer civilne zaštite poslao je daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe traženu zaštitnu opremu nakon što se u njemu pojavila zaraza koronavirusom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.