Prati nas

Vijesti

Antielitist

Hrelja protiv elita: ‘Prije saborskih zastupnika trebali su se cijepiti stariji građani’

Teza o našoj nezamjenjivosti ne stoji, jer možemo raditi i glasanje i rasprave online, navodi prvak HSU-a.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Saborski zastupnik Silvano Hrelja u programu N1 televizije komentirao je cijepljenje saborskih zastupnika protiv koronavirusa. Objasnio je i zašto je odbio jučerašnje cijepljenje, kad se cijepio 51 zastupnik u Saboru.

“Ja sam iskoristio svoje pravo da je cjepivo dobrovoljno i svoje pravo na izbor i dobro sam razmislio i rekao da ću čekati svoj red, bez obzira što sam u 63. godini života i što imam dijagnozu dijabetičara”, rekao je Hrelja.

“Nisam antivakser, ali sam antielitist i mislim da puno naših sugrađana ima prednost pred zastupnicima i metoda da mi predstavljamo etalon i potaknemo ljude da se cijepe nije točna. Važnije je da se cijepi liječnik i objasni što je točno u tom cjepivu, nego saborski zastupnik”, kaže.

“Teza o našoj nezamjenjivosti ne stoji, jer možemo raditi i glasanje i rasprave online”, ističe Hrelja i navodi da su saborski zastupnici privilegirani građani te da nikako nisu prioritet. “Prioritet su zdravstveno osoblje i naši stariji građani. Imamo jako puno građana starijih od 80 godina i mislim da njih treba prvo cijepiti”, rekao je Hrelja.

Ponovio je da cijepljenje saborskih zastupnika neće nikoga potaknuti na cijepljenje te kazao da je vjerojatnije da će polučiti upravo suprotan rezultat.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.