Prati nas

Show

Odlazak

Zauvijek je otputovala Selma iz pjesme Bijelog dugmeta

Balada Selma, temelji se na stvarnom događaju iz 1949. kad je tekstopisac Vlado Dijak, na željezničkoj stanici u Sarajevu upoznao mladu djevojku Selmu Borić.

Objavljeno

|

Selma Borić (screenshot: HTV)

Selma Borić, žena iz jedne od najpopularnijih pjesama Bijelog dugmeta, umrla je u 92. godini.

“Putuj Selma, počivaj u miru Božjem”, napisao je uz fotografiju sa Selmom Željko Bebek, najpopularniji vokal kultne jugoslavenske grupe, na Instagramu.

Naime, balada Selma, temelji se na stvarnom događaju iz 1949. kad je tekstopisac Vlado Dijak, na željezničkoj stanici u Sarajevu upoznao mladu djevojku Selmu Borić i zaljubio se. Selma je za “svoju pjesmu” doznala tek nakon što Goran Bregović uglazbio Vladine stihove. prvi puta ju je čula 1975. na koncertu Bijelog dugmeta.

“Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: ‘Selma, ne naginji se kroz prozor'”, ispričala je Selma u HRT-ovoj emisiji Osmi kat. 

“Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve”, rekla je Selma o svojem zagrebačkom životu 2018. godine za banjalučki portal Nostalgija.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.