Prati nas

Vijesti

Koronavirus

Brojke su dobre, Vlada je objavila kada ugostitelji mogu otvoriti terase

Vlada će nastaviti s praćenjem poduzetnika i nastojat će izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta, kazao je premijer.

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

“Tjedni brojevi nam padaju, smanjeni su gotovo 11 puta. Bilježimo porast na tjednoj razini u odnosu na prošli četvrtak, još ne znamo uzroke. I dalje moramo zadržati oprez. Uz Dansku smo danas s najmanjom incidencijom u EU. Smanjeni su brojevi hospitaliziranih, u samoizolaciji”, kazao je premijer Andrej Plenković na redovnoj sjednici Vlade RH.

“Da bismo i dalje bili odgovorni, nakon niza konzultacija, namjera je od 1. ožujka omogućiti rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima”, objavio je.


Uz to, omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima s određenim specifičnostima s obzirom na kontakt i kolektivne sportove o čemu će detaljnije izvijestiti Stožer i ministar zdravstva Vili Beroš.

Vlada će nastaviti s praćenjem poduzetnika i nastojat će izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta, kazao je premijer i zaključio: “Apeliram na sve da budemo oprezni.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP