Prati nas

Vijesti

Iznenađenje

Građanima stiže nagrada, najavio je premijer Plenković

Upitan o prvim zabilježenim slučajevima britanskog soja koronavirusa u Hrvatskoj, istaknuo je kako se pozorno prati epidemiološka situacija.

Objavljeno

|

Andrej Plenković (screenshot: HTV)

“Mislim da se ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti. Razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo sutra predstaviti na Vladi”, riječi su s kojim je premijer Andrej Plenković (HDZ) komentirao moguće popuštanje protuepidemijskih mjera.

Podsjetimo, danas je u Hrvatskoj potvrđena prisutnost britanskog soja koronavirusa, a hoće li to utjecati na popuštanje mjera za N1 je objasnio član Vladina Znanstvenog savjeta Ozren Polašek.

“Svakako želimo svi razmišljati o popuštanju jer sad nam je jasna i psihološka i ekonomska cijena ovakve situacija u kojoj su ovakve mjere na snazi. Nadao sam se da ćemo ići u tom smjeru. Međutim, pojava tih sojeva i situacija iz drugih zemalja iz Europe ne daje nam puno nade, ali nije ovo smak svijeta. Trenutno smo u dobroj situaciji i danas smo razgovarali kako to zadržati, bez obzira na okruženje i na činjenicu da je danas potvrđena nova varijanta koja je izgledno i prije već bila kod nas, ali danas imamo definitivnu potvrdu da se širi kod nas”, rekao je Polašek.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.