Prati nas

Vijesti

Hrvatska priča

Hrelja: ‘Glasate za HDZ pa onda zovete i vičete na mene’

Hrelja je duhovito opisao hrvatsku stvarnost po kojoj hrvatski umirovljenici glasaju za neke druge stranke, najčešće aktualnu vladajuću, a potom promjene zahtijevaju od malobrojnih zastupnika umirovljeničkih stranaka.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Donedavni predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika, saborski zastupnik Silvano Hrelja, objavio je na Facebooku šaljifu fotografiju starije žene kaoj na zid ispisuje grafit sadržaja “Ja ču opet glasat za HDZ pa nek ide u pi*ku materinu sve”.

U tekstu koji je dopisao Hrelja je duhovito opisao hrvatsku stvarnost po kojoj hrvatski umirovljenici glasaju za neke druge stranke, najčešće aktualnu vladajuću, a potom promjene zahtijevaju od malobrojnih zastupnika umirovljeničkih stranaka.

“Evo, ova me najčešće zove u Sabor i viče u slušalicu”, napisao je Hrelja navodeći tijek razgovora.

– Dobar dan, mogu razgovarati s Hreljom?
– Poštovanje, izvolite.
– Kad će rasti mirovine? Zašto ne vičete za nas? Zašto se ne borite? Svi dobivaju, samo mi ne! Ne možemo čekati. Kad će obiteljske? A što s nama samcima? Što je s ovrhama? Zašto plaćam HRT pretplatu? Zašto plaćam dopunsko? Zašto mi uzimaju 3%? Di su moje uplate?

“I onda nastavak do ‘ma nije važno za koga sam ja glasala, vi predstavljate SVE umirovljenike”, navodi Hrlja pa nastavlja: “Kao ilustracija umirovljeničkog fenomena – glas drugima, poziv Hrelji. Važno je, važno.”

“Govorit ću ja i dalje za te koji na mene viču, naravno, ali u nekom trenutku morate shvatiti – ako ste umirovljenik i imate problem, morate poslati u Sabor ruke i grla. Množina. Vjerujte, svima ste skupi, nijedna Vlada neće dati iz empatije nego iz političke nužde”, zaključio je saborski zastupnik.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.