Prati nas

Vijesti

Zagreb

Preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu, priopćeno je iz Grada.

Objavljeno

|

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.
foto: Sandro Bura

Noćas je u 66. godini života od posljedica srčanog udara umro gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Pozlilo mu je u subotu navečer pa je hitno prevezen u KB Sveti duh gdje su ga liječnici bezuspješno pokušali reanimirati i spasiti mu život.


“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada,  danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić”, stoji u priopćenju Grada Zagreba.

“Živio je za svoj grad, za  Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru”, objavili su iz gradske kuće.

Romana Galić, Milan Bandić i Dina Tomšić (foto: Sandro Bura)

Službena biografija Milana Bandića

Rođen: 22. studenog 1955., Grude, Bosna i Hercegovina

Obrazovanje: -osnovna i srednja škola, Grude;
– diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu;
– godine 2000. upisao poslijediplomski studij na Fakultetu
političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Radno iskustvo: od 1980. do 1983. zaposlen u tvornici Ledo, od 1983. do 1990. zaposlen u Općini Pešćenica.

Politička karijera:

  • od 1995. do 2000. vijećnik u Skupštini Grada Zagreba, od 2000. zastupnik u Zastupničkom domu hrvatskog Sabora, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost;
  • 2000. u trećem mandatu izabran je za vijećnika Skupštine Grada Zagreba;
  • 31.svibnja 2000. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • 2. lipnja 2000. stupa na dužnost gradonačelnika;
  • 20. lipnja 2001. godine ponovo je izabran za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • 4. travnja 2002. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran je za zamjenika gradonačelnice Grada Zagreba;
  • 14. lipnja 2005. na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba po treći put izabran je za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • 31. svibnja 2009. na neposrednim izborima, izabran je po četvrti put za gradonačelnika Grada Zagreba;
  • 2. lipnja 2013. na neposrednim izborima (drugi krug) kao neovisni kandidat (kandidat grupe birača), po peti puta izabran za gradonačelnika Zagreba, a njegova lista, pojedinačno gledajući, osvojila najviše mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba;
  • 4. lipnja 2017. na neposrednim izborima (drugi krug) kao kandidat stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, po šesti puta izabran za gradonačelnika Zagreba, a Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti , osvojila je najveći broj mandata u Gradskoj skupštini Grada Zagreba.

Bračno stanje: oženjen, supruga Vesna, kćerka Anamarija

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP