Prati nas

Vijesti

Odlazi u dim

Veće trošarine: Ministar Marić objavio je koliko poskupljuju cigarete

Povećava se visina trošarine na cigarete i iznos minimalne trošarine na cigarete, pri čemu specifična trošarina raste s dosadašnjih 370 kuna na 400 kuna za 1000 komada cigareta.

Objavljeno

|

Zdravko Marić (screenshot: Al Jazeera)

Vlada je utvrdila nove visine trošarina na duhanske prerađevine i duhanske proizvode, a to bi do kraja ove godine trebalo podebljati državnu blagajnu za oko 300 milijuna kuna. Nove trošarine primjenjivat će se od prvog dana ožujka.

“Odluka o cijeni je na proizvođačima, ali prema našim izračunima kutija cigareta ne bi trebala poskupjeti više od dvije kune”, kazao je ministar financija Zdravko Marić.

Povećava se visina trošarine na cigarete i iznos minimalne trošarine na cigarete, pri čemu specifična trošarina raste s dosadašnjih 370 kuna na 400 kuna za 1000 komada cigareta, što je povećanje od 8,1 posto, dok će minimalna trošarina na cigarete porasti na 888 kuna za 1000 komada cigareta, s dosadašnje 824 kune, što je skok od 7,77 posto. Proporcionalna trošarina od 34 posto od maloprodajne cijene cigareta, pak, ostaje ista.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.