Prati nas

Show

Najljepši je Zagreb grad

Drago Diklić: Sugeriraju mi da se kandidiram za gradonačelnika, imam li šanse?

Sad bi, napokon, i naš Dinamo mogli dovesti u red. Kažu mi da bi me trebala podržati neka stranka, još samo trebaju dodati i vjerske strukture pa smo u uobičajenom košmaru, kaže šaljivo Diklić.

Objavljeno

|

Drago Diklić (screenshot: CR/Youtube)

Jedan od najzagrebačkih glazbenika, pjevač Drago Diklić (83), putem Facebooka se obratio svojim obožavateljima, prijateljima i Zagrepčanima. Tema su, dakako, izbori za gradonačelnika metropole, a omiljeni zagrebački glas pokušao je na šaljiv istražiti koliku bi podršku imao kao kandidat na izborima.

“Prijatelji mi sugeriraju da se u ovoj gunguli kandidata, od kojih za mnoge Zagrepčani nikada nisu ni čuli, kandidiram za gradonačelnika Zagreba. Evo pitanje: Da li smatrate da bi imal šanse da, uz pametno odabrane suradnike, rukovodim našim najljepšim gradom Zagrebom?”

Diklić potom navodi kako očekuje razne savjete i preporuke, no kao pravi Zagrepčanin, objašnjava, želi šuti što o tome misle sugrađani.

“Ne trebam niti stanove, ni vikendice, ni limuzine. A ako naš Papa Franjo, kao poglavar najveće svjetske vjerske i poslovne organizacije, uspješno rukovodi s 84 godine, zakaj ne bi mogel i ja sa (ha, ha) 53? No, godine su samo statistika. Sad bi, napokon, i naš Dinamo mogli dovesti u red. Kažu mi da bi me trebala podržati neka stranka, još samo trebaju dodati i vjerske strukture pa smo u uobičajenom košmaru. Ja sam katolik, krizman u zagrebačkoj Katedrali, a imam puno prijatelja iz mnogih vjerskih svjetonazora. Pa bira se sposobna osoba, a ne stranka, ili vjera. Dajte, najte. Pusa djevojčicama i pozdrav dečkima”, napisao je Dragec.

Kao kvalifikaciju za posao Diklić navodi da je organizator i realizator mnogih događanja u našem gradu, između kojih je i prvi doček Nove godine na tadašnjem Trgu Republike 1988.-89.. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja: Orden predsjednika Tuđmana, s likom Marka Marulića; glazbenih nagrada: “Josip Slavenski”, nagrade Društva skladatelja za životno djelo; nagrade “Porin”; nagrade mnogih festivala; dvije “Plakete grada Zagreba”. Uz to je osnivač i dugogodišnji predsjednik Društva Zagrepčana “Kerempuh”; predsjednik Zagrebačkog bridž saveza; direktor Zagrebačkog festivala kroz 12 godina. Najvažnije, autor je pjesama: “Zagreb je najljepši grad”, “Domovino moja lijepa” i mnogih drugih; koji je “postal i ostal Trnjan” i pozna Zagreb u dušu; kao umjetnik koji se služi sa četiri svjetska jezika.

Na pitanje komentatorice Vesne zašto misli da je sposoban, Diklić je odgovorio: “Moj grad Zagreb poznam bolje od svih kandidata. A, prije svega, želio bih da Zagreb ponovno postane jedan od evropskih centara kulture, kakav je nekad bio. Da više ne slušamo “trube Dragačeva” u centru Zagreba. No, to je mali, ali itekako važan, detalj za promjene koje su potrebne.”

“Nisam iz Zagreba, ali bih dao glas. No, s druge strane, gradonačelnik može biti svatko, a Drago Diklić je samo jedan i za sva vremena”, napisao je komentator Željko.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.