Prati nas

Vijesti

Rijeka

HDZ-ovo obećanje: Riječki umirovljenici imat će zagrebački standard

Osvoji li rijeku, HDZ-ov Josip Ostrogović obećava domove, božićnicu i doplatak za umirovljenike.

Objavljeno

|

Josip Ostrogović (foto: HDZ/PR)

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Josip Ostrogović u svojim se predizbornim obećanjima okrenuo prema umirovljenicima. Smatra da i riječki umirovljenici trebaju imati standard kao i oni u Zagrebu.

Između ostalog, najavio je da će na području sadašnje Dječje bolnice na Kantridi urediti dom za starije osobe i dječji vrtić, kad se bolnica iseli u novu zgradu na Sušaku. Umirovljenicima s mirovinom do 2.500 kuna najavljuje 300 kuna božićnice.


No to nije sve! “Zašto bi umirovljenici u Rijeci imali drugačije uvjete nego oni u Zagrebu?” upitao je. Tako bi, kaže, oni s mirovinama manjim od 900 kuna mjesečno dobivali 400 kuna gradske subvencije, oni s mirovinama manjim od 1.200 dobivali bi 300 kuna, a koji imaju mirovinu do 1.500 kuna dobili bi mjesečno 200.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP