Prati nas

Vijesti

Novac

I velikogoričkim umirovljenicima stiže uskrsnica

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 800,00 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 400,00 kuna.

Objavljeno

|

foto: Chris Lawton/Unsplash

Umirovljenici s prebivalištem na području Grada Velike Gorice, koji imaju mirovinu do 2.000,00 kuna, mogu ostvariti pravo na isplatu uskrsnice, izvijestio je Grad Velika Gorica. Mjerilo za isplatu predstavlja iznos u stavci ″mirovina″, bez zaštitnog dodatka ili drugog doplatka.

Umirovljenici koji su prošle godine ostvarili pravo na božićnicu te su upisani u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice u svrhu isplate božićnice ne moraju ponovno predavati Zahtjev Gradu te uskrsnicu mogu preuzeti u FINA-i. Isplata uskrsnice bit će u poslovnicama FINA-e, u razdoblju od 22.03.2021. – 30.04.2021. godine.

Umirovljenici koji su ostvarili pravo na mirovinu tijekom ove godine ostvaruju pravo na uskrsnicu temeljem podnošenja propisanog Obrasca za prijavu u Evidenciju umirovljenika Grada Velike Gorice uz kojeg je potrebno priložiti slijedeće dokaze:

Oglas

• dokaz o prebivalištu (kopija osobne iskaznice ili uvjerenja o prebivalištu),
• dokaz o visini mirovine (odrezak od mirovine za prethodni mjesec ili obavijest poslovnih banaka o mirovinskim primanjima ili potvrda o visini mirovine izdana od HZMO-a ne starija od mjesec dana ili Rješenje o mirovini),
• kopija dokumenta iz kojeg je vidljiv OIB umirovljenika.

Umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1.000,00 kuna bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 800,00 kuna, a umirovljenicima koji primaju mirovinu od 1.000,01 kune do 2.000,00 bit će isplaćena uskrsnica u iznosu od 400,00 kuna. Više informacija o samoj proceduri i dokumentaciji potražite ovdje.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.