Prati nas

Život

Preko novina

Odrekli se sina preko novina: ‘On i snaha za nas više ne postoje!’

Ono čime se drugi roditelji samo prijete, ovi su roditelji iz Hlebina doista i napravili.

Objavljeno

|

Krunoslava i Franjo Šimpović (foto: Nikola Wolf)

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina odlučili su se javno “preko novina” odreći svog 45-godišnjeg sina, piše Podravski.hr. Već četiri godine, ističu oni, sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru narodnu poštapalicu „odreći ću te se preko novina“ pretvoriti u djelo.

“Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin”, ističu Krunoslava i Franjo Šimpović. Od malih nogu, kažu oni, svom sinu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima.


“Još dok je bio student znao nas je vrijeđati, i to pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo dok je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori”, priča Krunoslava Šimpović.

Svaki poziv u posljednje četiri godine, dodaje ona, završavao je teškim sinovim uvredama, a kad bi god došli k njemu, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao kako ne bi vidjela unuke.

Krunoslava i Franjo Šimpović (foto: Nikola Wolf)

“Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati po cijeli dan”, žali se Krunoslava Šimpović.

Sad kad više nemaju novca, domeće Krunoslava, i kad bi se sin trebao ponekad pobrinuti za njih, on ih izbjegava. “Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe”, zaključila je Krunoslava Šimpović.

Spomenuti sin koji nije želio previše komentirati istup svojih roditelja. “Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan”, kratko je dodao sin, piše Podravski.hr.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP