Prati nas

Vijesti

Uskoro u vašem gradu

Premijerov savjetnik misli da biste trebali biti sretni jer se uopće razgovara o COVID dodatku

Iako se o COVID dodatku intenzivno pregovara, konkretan datum isplate, kao ni njegov iznos, nisu poznati. Za očekivati je da će se isplatiti netom prije izlaska na birališta za lokalne izbore.

Objavljeno

|

Zvonimir Savić (screenshot: N1)

Savjetnik premijera, Zvonimir Savić, komentirao je za N1 COVID dodatak kojeg su od Vlade zahtijevale umirovljeničke udruge, a o čijem se iznosu trenutno pregovara.

Rekao je kako još ne može govoriti o konkretnim iznosima jer se stvari tek finaliziraju. “Moguće je da te isplate budu već nakon isplata mirovina u travnju, ali je samo stvar finaliziranja. Mislim da smo ih već obradovali ovim što se o tome razgovara”, kazao je Savić.

“Po našem dubokom uvjerenja COVID dodatka će biti. S njim nitko neće biti zadovoljan, no barem će kompenzirati sramotno usklađivanje mirovina od 0,56 posto”, izjavila je prije tri tjedna za MojeVrijeme.hr predsjednica sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna Petrović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.