Prati nas

Vijesti

Ideje

Škare Ožbolt o umirovljeničkoj kartici: Mora se zavrtjeti kvaliteta života

Izračun pokazuje da je to milijardu i 200 milijun kuna i na pitanje gdje će naći taj novac, Škare Ožbolt odgovara da je to novac koji se vraća u Grad i da ga nije nemoguće naći.

Objavljeno

|

foto: Vesna Škare Ožbolt/Facebook

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, Vesna Škare Ožbolt, gostovala je u programu javne televizije. Kaže, u Zagrebu bi počela s obnovom, reorganizirala ured gradonačelnika. Želi oživiti Zagreb na Savi, vratiti kultne klubove, a umirovljenicima s nižim mirovinama omogućila bi karticu s 500 kuna. 

Kada je riječ o položaju umirovljenika, kaže kako ima onih koji su na granici siromaštva. S druge strane tu su, ističe, i obrtnici koji isto tako životare i mora se “zavrtjeti” kvaliteta života. Predlaže da svaki umirovljenik dobije umirovljeničku karticu od 500 kuna, ali ne oni koji imaju 8.000 kuna mirovina. Ali tih 500 kuna moraju potrošiti na uslugu iz kulture ili kod obrtnika te primjerice na sportske manifestacije.

Izračun pokazuje da je to milijardu i 200 milijun kuna i na pitanje gdje će naći taj novac, Škare Ožbolt odgovara da je to novac koji se vraća u Grad i da ga nije nemoguće naći. 

“Od 200 000 umirovljenika je u Zagrebu, jedan vrlo mali dio ima mirovine od 5.000 do 8.000 kuna. 20.000 ljudi čeka na umirovljeničke domove.” No Škare Ožbolt kaže da Grad neće graditi umirovljeničke domove, ali mora stvoriti uvjete. 

“Meni su, kad sam bila ministrica, govorili – ne možeš to napraviti, ne možeš ovo. Ja sam osoba koja ne voli riječ ne. Zagreb novca ima, samo je pitanje gdje curi. Pitanje je i zašto je povučeno malo sredstava i iz Fondova”, kazala je pretendentica na naslov prve žene metropole.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.