Prati nas

Vijesti

Obećanje

Škare Ožbolt obećala umirovljenicima besplatno kazalište, frizera i postolara

Preko zagrebačke kartice potaknuti će se ponovni razvoj zagrebačkog obrtništva, povećati interes za kulturu i opet će se dio tog novca vratiti u gradsku blagajnu.

Objavljeno

|

Vesna Škare Ožbolt (foto: PR)

“Jedna od mjera za naše sugrađane treće životne dobi biti će takozvana zagrebačka kartica koju će od Grada Zagreba dobiti svaki zagrebački umirovljenik.” Poručila je to umirovljenicima kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt.

“Zagrebački umirovljenik će iz gradskog proračuna mjesečno na karticu dobiti 500 kuna koje će moći taj mjesec koristiti isključivo na kulturu, sport i usluge zagrebačkih obrtnika kao i na dio troškova komunalnih usluga. Zagrebačka kartica će se koristiti za kazališta, galerije, muzeje, sportske manifestacije, koje se financiraju iz gradskog proračuna.”

“Primjerice mjesečni odlazak kod frizera ili brijača, postolara ili krojača ili kod nekog drugog obrtnika koji će biti plaćen zagrebačkom karticom imati će višestruke koristi i za umirovljenika koji uslugu koristi i za zagrebačke obrtnike koji usluge daju”, navodi kandidatkinja.

“Mjesečni odlazak u kazalište, muzej koji su u vlasništvu grada imati će veliku korist za te institucije, ali i za zagrebačke umirovljenike. Grad će na taj način potaknuti da umirovljenici kvalitetnije žive, obrtnici imaju posla kao i kulturni i sportski radnici, a Zagreb ima zadovoljne građane.”

“Preko zagrebačke kartice potaknuti će se ponovni razvoj zagrebačkog obrtništva, povećati interes za kulturu i opet će se dio tog novca vratiti u gradsku blagajnu”, naum je Vesne Škare Ožbolt.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.