Prati nas

Vijesti

Zavrti lovu

Škare Ožbolt objasnila ZG karticu; dobro obrtnicima, dobro umirovljenicima

‘Svi poslovni objekti u vlasništvu grada Zagreba koji zjape prazni, dat će se u zakup, te će prvih 5 godina zakupnina iznositi simbolično 1 kunu mjesečno, pri čemu će prednost imati mladi poduzetnici i obrtnici koji ispunjavaju uvjete.’

Objavljeno

|

foto: Vesna Škare Ožbolt/Facebook

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt objasnila je koncept Zagrebačke kartice koju namjerava uvesti pobjedi li na lokalnim izborima.

Naime, Škare Ožbolt smatra kako bi dio gradskog novca kroz tu karticu valjalo preusmjeriti obrtnicima koji se godinama bore s nelojalnom konkurencijom i sve težim uvjetima poslovanja. Vrijednost koju ti obrtnici proizvedu, koristili bi umirovljenici.

“Iznos od 500 kn, umirovljenici mogli isključivo potrošiti na usluge zagrebačkih obrtnika i kulturne sadržaje koje financira Grad, primjerice muzeje, kazališta i slično. Na taj ću način pomoći umirovljenicima, ali i istovremeno pospješiti rad zagrebačkih obrtnika, koji čine tradiciju i duh Zagreba”, kazala je Škare Ožbolt koja je danas obilazila zagrebačke obrtnike.

Vesna Škare Ožbolt i mlada zagrebačka postolarka (foto: PR)

Grad Zagreb u svom vlasništvu imali veliki broj objekata i poslovnih prostor, koji propadaju neiskorišteni i akumuliraju gubitke. “Svi poslovni objekti u vlasništvu grada Zagreba koji zjape prazni, dat će se u zakup, te će prvih 5 godina zakupnina iznositi simbolično 1 kunu mjesečno, pri čemu će prednost imati mladi poduzetnici i obrtnici koji ispunjavaju uvjete”, najavila je Škare Ožbolt.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.