Prati nas

Vijesti

Ultimatum

Špika: Ako A1 ne bude prenosio N1 televiziju, BUZ otkazuje pretplatu

Kako je BUZ u poslovnom odnosu sa A1 kao korisnik njihova paketa usluga u što spada i mogućnost praćenja za nas posebno važne TV N1 kao jednog od naših glavnih dnevnih informativnih servisa, tako će prekid suradnje A1 sa TV N1 isti trenutak značiti i prekid suradnje BUZ-a sa A1, piše Špika.

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Najava da kabelska platforma A1 od idućeg mjeseca neće prenositi programe nakladnika United Media, pa tako ni N1 televiziju, u javnosti je doživjela brojna tumačenja. Dok jedni smatraju da je riječ o političkom potezu, kako bi se novinari utišali pred izbore, drugi misle kako je riječ o čistoj tržišnoj odluci. Uz brojne političke komentare, svoj je pridodao i Blok umirovljenici zajedno. Oglasio se Milivoj Špika, čije priopćenje prenosimo o u cijelosti.

“Pojavom TV N1 očito je da su zapuhali neki sasvim novi vjetrovi u medijskom odnosno informativnom prostoru Hrvatske. Kako je puno toga u Hrvatskoj pod nečijom kontrolom tako se i za mnoge medije kaže da su pod utjecajem ili potpunom kontrolom bilo vlasti ili nekih drugih uglavnom političko interesnih krugova. Prateći stalno TV N1 koja svaki dan u realnom vremenu prati sva važnija zbivanja u Hrvatskoj, posebno ona politička nije teško zaključiti kako svi relevantni akteri na političkoj sceni imaju priliku iznijeti svoje stavove i promišljanja bez ikakvih a kamo li pristranih utjecaja novinara ili pak bilo kakve cenzure.


TV N1 je u stvari upravo onakav informativni servis kojeg je građanima trebala osigurati nacionalna TV koju svi plaćamo, no umjesto toga nacionalna TV je već odavno isključivo u funkciji vladajućih i prostor kojem tek odabrani imaju pristup. Na N1 nema friziranih izjava, nema tumačenja što je tko rekao već živa riječ svakog aktera što omogućava puni doživljaj svakog pojedinca na političkoj sceni sa svim svojim vrlinama i manama.

Nema tu prostora za razna glumatanja i pomoći pristranih novinara koji nerijetko i od političkog idiota pokušavaju stvoriti “velikog političara” i vizionara. Ne mogu tvrditi da je najavljeno gašenje TV N1 rezultat političkih igrica kojima se pred lokalne izbore želi eliminirati praktično jedini slobodni TV medij, no isto tako se teško mogu oteti dojmu da je upravo tako.

Kako je BUZ u poslovnom odnosu sa A1 kao korisnik njihova paketa usluga u što spada i mogućnost praćenja za nas posebno važne TV N1 kao jednog od naših glavnih dnevnih informativnih servisa, tako će prekid suradnje A1 sa TV N1 isti trenutak značiti i prekid suradnje BUZ-a sa A1.

Bilo bi dobro da uprava A1 još jednom promisli, i dok je još na vrijeme odustane o svoje odluke, posebno ako se radi o politički motiviranom potezu za što je dojam svakim novim danom je sve jači”, napisao je Špika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP