Prati nas

Vijesti

Teška krađa

Usred bijela dana ošamutile starca na Trešnjevačkom trgu i okrale ga

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 14.400 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Objavljeno

|

Kako spriječiti samoubojstvo?
foto: StockSnap/Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakinjom i 40-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnjiči ih se da su iskoristile bespomoćnog 80-godišnjaka tako da su s izravnom namjerom došle 11. ožujka 2021. godine na terasu ugostiteljskog objekta na Trešnjevačkom trgu. Oko 13 sati i 30 minuta sjele su za isti stol za kojim je oštećeni sjedio, nakon čega je osumnjičena 28-godišnjakinja pričom odvlačila pažnju oštećenog, što je iskoristila 40-godišnjakinja te u piće oštećenog ubacila više komada tableta za spavanje.
 
Oštećeni muškarac je počeo gubiti ravnotežu i prisebnost te su osumnjičene zajedno s njim napustile ugostiteljski objekt i pješice se uputile u smjeru tramvajske stanice Trešnjevački trg. Dolaskom do tramvajske stanice, posjele su oštećenog na obližnju klupu, nakon čega mu je 40-godišnjakinja s ruke skinula dva zlatna prstena tzv. pečatnjaka koje je potom spremila u džep svoje jakne.

Nakon što je oštećeni potpuno izgubio svijest, polegle su ga na leđa, a zatim je 28-godišnjakinja iz džepa njegovih hlača izvadila kovertu s novcem i njegov novčanik, iz kojeg je također otuđila novac. Međutim, u kaznenom djelu uočili su ih policijski službenici s Trešnjevke koji su ih brzom reakcijom uhitili i doveli u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 14.400 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.