Prati nas

Show

Balaševićeva obitelj donirala Akademiji umjetnosti vrijednu audiovizualnu opremu

Donaciju je predala Balaševićeva udovica Olivera na obilježavanju dana Akademije, što je ujedno bilo i njezino prvo javno pojavljivanje i obraćanje javnosti od Đoletove smrti.

Objavljeno

|

Olja balašević (screenshot: Nova S/Youtube)

Neutješna obitelj prerano preminulog kantautora Đorđa Balaševića napravila je veliku gestu i donirala Akademiji umjetnosti u Novom Sadu audiovizualnu opremu vrijednu oko 30 tisuća eura. Ta je oprema korištena u promociji filma “Kao rani mraz”, a donacijom obitelj želi unaprijediti produkciju studentskih radova.

Donaciju je predala Balaševićeva udovica Olivera na obilježavanju dana Akademije, što je ujedno bilo i njezino prvo javno pojavljivanje i obraćanje javnosti od Đoletove smrti 19. veljače 2021. od posljedice korone, piše Jutarnji.hr.

“Obraćam vam se u ime obitelji. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte sretne trenutke i aplauze širom regije, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje djece dvoje je ova Akademija odškolovala. Na ovaj se način želimo zahvaliti dragim profesorima, Gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način sudjelovali u danu kada je Đorđe otišao, kada nas je napustio”, kazala je Balaševićeva udovica.

“U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj djeci i meni, kao roditelj želim se zahvaliti na ovaj način. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja obitelj izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram spomenuti, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja na portalima i po kuloarima o nekakvoj oporuci. A sistem nas je negdje naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasljeđuju ostavštinu nalaze se moja djeca i nalazi se Akademija umjetnosti”, kazala je Olivera Balašević te emotivno zaključila kako je “Vasa Ladački bio zaljubljen u lijepu, ali sirotu. Moj Đorđe do kraja i na kraju bio je zaljubljen u lijepu, al’ sirotu i tako će biti zauvijek”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.