Prati nas

Show

Kontra običaja

Balaševićeva udovica prošetala gradom u vedrim bojama: ‘Tuga se nosi u srcu…’

Olivera Balašević prošetala je gradom odjevena u vedre boje, što je, nažalost nekima zasmetalo.

Objavljeno

|

Olivera Balašević (foto: lolabalasevic/Instagram)

Koliko dugo nakon smrti bračnog druga treba nositi crninu? Vjerojatno vam se čini da ovo pitanje pripada nekim prošlim vremenima, no i danas ima onih koji misle da se tuga nosi na odjeći, a ne u srcu.

Naime, Olivera Balašević, udovica prerano preminulog Đorđa, pojavila se po prvi puta nakon muževe smrti u javnosti i prošetala gradom u ružičastoj vesti.

Nekoliko slika njezine šetnje Novim Sadom sa slušalicama na ušima, objavila je na Instagramu njezina najstarija kći Jovana Balašević uz riječi “Ne tuguje to Ona, to samo vetar svira prolećnu sonatu – kad joj nije vreme” te hashtagove #lavitaebella (život je lijep) i #jednajemajka.

Uz moštvo pozitivnih komentara, našlo se i nekoliko onih koji su Oliveri zamjerili što je već skinula crninu, no daleko veći broj ljudi uputio joj je nježne riječi podrške i izrazio stav da se tuga ne pokazuje i ne treba pokazivati bojom odjeće, već se ona nosi duboko u srcu.

Podsjetimo, omiljeni novosadski kantautor Đorđe Balašević umro je 19. veljače od posljedica koronavirusa u 68. godini života.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.