Prati nas

Vijesti

Umirovljenički kandidat

Špika želi biti zagrebački gradonačelnik, nudi mirnu tranziciju u upravljanju gradom

Špika misli da je od odabira gradonačelnika važnije kako će nakon izbora biti sastavljena Gradska skupština.

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

U utrku za zagrebačkog gradonačelnika ušao je i Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno. Špiku podupire više umirovljeničkih stranaka i udruga, ujedinjenih u platformi “Umirovljenici zajedno”, koje su za dogradonačelnicu istaknule predstavnicu Koordinacije umirovljeničkih udruga Blanku Sunaru.

“Na ovu kandidaturu smo se odlučili slušajući što su do sada kandidati pričali. Zaključili smo da umirovljenici grada Zagreba ne mogu mirno gledati, šutjeti i biti nijemi promatrači ovoga što se događa”, rekao je Milivoj Špika na predstavljanju kandidature. Kaže, ostali kandidati ponašaju se kao revolucionari koji bi nešto rušili, mijenjali i radili kaos, a neki se, istaknuo je, ponašaju kao da im je Zagreb plijen.

“Zagrebu treba netko tko će sa sadašnjeg načina upravljanja gradom provesti mirnu tranziciju na jedan novi način upravljanja gradom”, naglasio je Špika i dodao kako su im u fokusu umirovljenici, potplaćeni radnici i blokirani te ostale socijalne skupine. “Ne možemo reći da nas podržavaju sve umirovljeničke stranke ili udruge, ali možemo reći da iz svih umirovljeničkih udruga i stranaka imamo ljude koji će biti na našim listama”, kazao je kandidat Špika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.