Prati nas

Mozaik

Tehnologija

Sve tajne Medvednice: Aplikacija ‘Moje Sljeme’ je hit

Objavljeno

|

Sljeme (screenshot: grad Zagreb/Youtube)

Aplikaciju “Moje Sljeme” koju je razvio Grad Zagreb u prvom je danu nakon objave skinulo čak 3.000 korisnika, zaljubljenika u prirodu. Aplikacija je trenutno u kategoriji besplatnih aplikacija na prvom mjestu iOS platforme. “Nadamo se da ćete iskoristiti vikend za istraživanje staza, a ako već niste aplikaciju možete besplatno preuzeti na svoje mobilne telefone”, priopćio je Grad.

Funkcionalnosti aplikacije uključuju: navigaciju, popis staza, popis domova i drugih odredišta kao što su izvori, špilje i sakralni objekti, opise, galerije slika, vremensku prognozu itd.

Aplikaciju Moje Sljeme Grad Zagreb je namijenio svojim sugrađanima i svim posjetiteljima grada s ciljem približavanja prirodi, aktivnog odmora na otvorenom, povratka Zagrepčana na planinarske staze, obronke i vrhove Medvednice te poticanja zdravog načina življenja. Aplikacija omogućuje sigurno planinarenje i istraživanje Parka prirode Medvednica, zagrebačkog zelenog bisera kojega mnogi nazivaju i plućima Zagreba.

Oglas

U ovo doba pandemije koronavirusa od velike je važnosti podizanje imuniteta koji se, među ostalim, postiže upravo kretanjem i boravkom u prirodi. Navigacijom i ostalim funkcionalnostima Aplikacija daje osjećaj sigurnosti neiskusnim planinarima te popularizira hodanje u prirodi, a u konačnici, također na tragu zdravog življenja, za očekivati je i manji broj automobila na Sljemenu.  

Aplikacija Moje Sljeme
Aplikacija Moje Sljeme

Grad Zagreb je jedan od rijetkih glavnih gradova u svijetu koji u neposrednoj blizini ima ‘svoje brdo’, a aplikacija Moje Sljeme je, među ostalim, i izvrstan alat za privlačenje stranih posjetitelja. Iako se Zagreb afirmirao kao atraktivna turistička destinacija, aplikacija sasvim sigurno može dodatno  doprinijeti i novim rekordima u posjećenosti. 

Boravak na otvorenom vrlo je važan za zdravlje, pa Grad Zagreb i na ovaj način, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera, svojim građanima želi poslati poruku o važnosti boravka na otvorenom koji, između ostalog, pomaže i očuvanju mentalnog zdravlja koje, uz fizičko zdravlje, nikako ne treba zanemariti. 

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.