Prati nas

Show

Degradiran

Ante Kostelić: ‘Jel ti neugodno kad čuješ da ću ja imati penziju 2.500 kuna?’

“Sa sigurnošću mogu tvrditi da je bolji trener danas nego što je bio prije 20 godina. Kako je stario polako se mijenjao i odnos prema treningu, kaže Ivica Kostelić.

Objavljeno

|

Ante Kostelić (screenshot: HTV)

Iako više nema trenerski angažman, najtrofejniji hrvatski trener Ante Kostelić ne miruje. U svojem domu na sljemenskim obroncima obrađuje statističke podatke iz Svjetskog kupa kojim su njegovi Janica i Ivica dominirali desetak godina, javlja HRT.

Bio je sjajan rukometaš, sa Zagrebom je osvojio prvenstvo Jugoslavije. Bio je vrhunski rukometni trener, s rukometašicama Osijeka osvajao je naslove. Nakon toga prebacio se na skijanje, s Janicom i Ivicom napravio čuda, posljednjih godina vodio je braću Kolega, a ovo mu je prva godina da nije u trenerskom angažmanu. Ogorčen je degradacijom.

“U društvu koje ne može valorizirati ono što si radio, ili ne može slijediti i dati o tome određeno mišljenje i ocjenu, u takvom društvu je čovjek kao ja, ili netko drugi, izgubljen. Kako ja mogu biti zadovoljan, kad oni koji ocjenjuju nisu zadovoljni? Onaj tko je mene degradirao iz vrhunskog trenera u nekakvog drugog, znači da nije zadovoljan sa mnom. Zar tebi nije neugodno da čuješ da ću ja npr. imati penziju od dvije i pol tisuće kuna?, ogorčen je Kostelić.

“Sa sigurnošću mogu tvrditi da je bolji trener danas nego što je bio prije 20 godina. Kako je stario polako se mijenjao i odnos prema treningu. Bio je i ispred svog vremena i iza svog vremena, a njegov pristup treningu će uvijek biti aktualan”, rekao je Ivica Kostelić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.