Prati nas

Mozaik

Nikad nije kasno

Baka (i prabaka) ispunila svoj san i završila fakultet u 79. godini: ‘Osjećam se sjajno!’

Toj vrijednoj ženi i samohranoj majci, tvrtka Alabama Power Company odlučila je platiti školarinu, nakon što je dugi niz godina radila u njihovom urudžbenom odjelu.

Objavljeno

|

Vivian Cunningham (screenshot. ABC News)

Vivian Cunningham (78) je baka i prabaka, a sada i završena studentica s diplomom fakulteta u rukama, piše ABC News. Naime, Vivian je 8. svibnja diplomirala na Sveučilištu Samford u Birminghamu u Alabami.

“Bila sam zapanjena. Zaista sam se osjećala sjajno”, rekla je Cunningham. “Jedino što mogu reći je da sam bila ushićena. Dobar je osjećaj što ste, znate, prošli taj obrazovni proces.”

Toj vrijednoj ženi i samohranoj majci, tvrtka Alabama Power Company odlučila je platiti školarinu, nakon što je dugi niz godina radila u njihovom urudžbenom odjelu. Tijekom godina Cunningham se malo po malo bavila svojim obrazovanjem dok je podizala obitelj. Nakon umirovljenja 1992. godine počela je pohađati Sveučilište Samford i završiti prvostupnički studij liberalnih studija.

Njezin sin Donald (59) i kći Tarra (54) bili su tamo kako bi gledali majku kako prima diplomu. Cunningham, koja je rekla da bi sljedeći put mogla ići na magisterij, podijelila je u srijedu poruku za “World News Tonight”.

“Željela bih reći svim gledateljima da, ako sanjate i ako ste strastveni prema tom snu, slijedite ga”, rekla je. “Ne dopustite da vam itko kaže da se to ne može učiniti.” Pogledajte priču o sjajnoj Vivian:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.