Prati nas

Show

Top of the Grandpops

Tom Jones u 81. godini osvojio je vrh britanske ljestvice albuma

Tom Jones je rođen 7. lipnja 1940. godine u velškom Pontypriddu kao Thomas John Woodward. Nakon nastupanja na obiteljskim zabavama i lokalnim plesnjacima, 1963. godine pridružio se bendu Senators kao Tommy Scott.

Objavljeno

|

Tom Jones (screenshot: No Hole In My Head)

Velški Slavuj, Tom Jones, postao je najstariji muški glazbenik koji je osvojio britanski Top of the Pops i to zahvaljujući novom albumu Surrounded By Time objavljenom 23. travnja. Jones će u lipnju proslaviti 81. rođendan. Novinarima je kazao da “oduševljenje ne može opisati riječima”.

Time je oborio rekord Boba Dylana, koji je 2020. s albumom Rough and Rowdy Ways osvojio istu ljestvicu sa navršenih 79 godina. Ipak, rekord rekorda drži žena. Vera Lynn je 2009. godine zauzela Top of the Pops, a tada je imala 92. godine.

Tom Jones je rođen 7. lipnja 1940. godine u velškom Pontypriddu kao Thomas John Woodward. Nakon nastupanja na obiteljskim zabavama i lokalnim plesnjacima, 1963. godine pridružio se bendu Senators kao Tommy Scott. Godinu kasnije otkrio ga je menadžer Gordon Mills i nadjenuo mu je ime pod kojim ga danas znamo. 1965. godine s What’s New Pussycat? započeo je dugi niz hitova koji su se protegnuli na 5 i pol desetljeća međunarodne karijere. Iz iste dekade valja izdvojiti Delilah i Green, Green Grass of Home koje su doživjele brojne prepjeve diljem svijeta. U Jugoslaviji ih je često i rado izvodio Mišo Kovač.

Nakon perioda zatišja, Jones se 1987. godine eksplozivno vratio na svjetske ljestvice i to u suradnji s synth-pop sastavom Art of Noise. Riječ je bila o obradi Princeovog hita Kiss. Ta mu je suradnja priskrbila novu, svježiju publiku i nove mogućnosti u karijeri koje je gotovo u potpunosti iskoristio.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.